Maia Sandu l-a acționat în judecată pe Ion Chicu. Iată când va avea loc prima ședință

Autor: , in Politic / Populare / 21 iulie, 2020, 17:38

Prim-ministru Ion Chicu a fost dat în judecată, fiind acuzat de minciună. Mai exact, premierul a declarat că fosta șefă de la Guvern, Maia Sandu, ar fi amânat datoria de 100 de milioane pe care SRL „Avia Invest” o avea faţă de buget.

Judecata va avea loc pe 22 octombrie curent, conform orarului Judecătoriei Chișinău.

Deputatul fracțiunii PAS, Sergiu Litvinenco, acuză că premierul a mai lansat o minciună și anume că Maia Sandu ar fi contribuit ca Aeroportul să rămână în mâinile lui Șor, prin faptul că Autoritatea Aeronautică Civilă ar fi amânat achitarea datoriei de 100 de milioane pe care SRL ”Avia Invest” o avea față de buget.

„Trebuie să precizez că nu este prima dată când bufonul lui Dodon vine cu astfel de inepții – a mai spus-o într-o postare din 15 mai curent. E drept că de data asta a fost ceva mai nuanțat, dar minciuna oricum minciună rămâne”, a comentat parlamentarul.

Litvinenco a comentat și cazul datoriei de 100 de milioane pe care SRL „Avia Invest” o avea faţă de buget.

Conform acestuia, pe 5 iulie 2019, într-adevăr a fost semnată o tranzacție de amânare a datoriilor S.R.L ”Avia Invest” de peste 118 milioane lei. Această tranzacție fost semnată de directorul Autorității Aeronautice Civile (Octavian Nicălaescu) și S.R.L. ”Avia Invest”.

„Guvernul Maia Sandu – nici în persoana Prim-ministrului, nici în persoana ministrului economiei și infrastructurii – nu au dat vreun acord sau accept, scris sau verbal, pentru încheierea și semnarea respectivei tranzacții. Unicul document eliberat în perioada respectivă este un răspuns semnat de secretarul de stat desemnat de Guvernul Pavel Filip, Iuliana Drăgălin (eliberată din funcție pe timpul Guvernului Maia Sandu și numită din nou pe timpul Guvernului Ion Chicu) în care se indică precum că Autoritatea Aeronautică Civilă ar beneficia de ”autonomie decizională”. Conținutul tranzacției de eșalonare nu a fost coordonat nici cu ministrul economiei și infrastructurii, nici, cu atât mai mult, cu Prim-ministrul. Imediat ce echipa guvernamentală a Maiei Sandu a aflat despre semnarea de către directorul Autorității Aeronautice Civile a tranzacției de eșalonare a datoriilor SRL ”Avia Invest” din 5 iulie 2019, s-a dispus verificarea legalității acelor acțiuni și, urmare a acestui fapt, Octavian Nicolaescu – directorul instituției – a fost la început suspendat din funcție pe durata anchetei de serviciu demarate, iar, ulterior, destituit”, spune Litvinenco.

Acesta amintește că fostul director al AAC, Octavian Nicolaescu a fost numit în timpul Guvernului Pavel Filip și eliberat din funcție în timpul Guvernului Maia Sandu, din cauza semnării la 5 iulie 2019 a tranzacției de eșalonare a datoriilor SRL ”Avia Invest”.

În luna mai curent, Sandu anunța că îl va acționa pe Chicu în judecată, după ce premierul venea cu acuzații pe tema datoriilor SRL „Avia Invest”. Acuzațiile lui Chicu se conțineau într-un mesaj pe Facebook, care ulterior a fost șters de premier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X