Sursă foto: zdg.md

Deputata Platformei DA a criticat dur modul în care s-a desfășurat ședința plenară a Legislativului de luni, 20 iulie, când a fost repinsă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. „Teatrul absurdului de ieri din Parlament nici măcar nu m-a amuzat. Mi-a stârnit un soi de lehamite și greață. Nu am rezistat până la sfârșitul spectacolului…”, a comentat Maria Ciobanu pe Facebook.

Citește și: Candu către Filip: Aș putea să vă explodez toată viață politică și nu doar. Aveți grijă (VIDEO)

„S-au spus multe verzi și uscate de către unii deputați, care sunt pasibili de hoții în proporții deosebit de mari, au contribuit direct la furtul miliardelor, au fost părtași la nenumărate scheme mafiote”, spunea ea.

Potrivit deputatei, „cireșica” de pe tort a fost discursul „patriotard” al lui Pavel Filip.

„Ieri el a decis să o facă pe românul, în hohotele de râs și șuieratul din sală. Și-a mai adjudecat și niște merite, deși nu are nimic, dar absolut nimic, cu ele. Fostul prim-ministru este unul dintre acele personaje „absolut oneste”, care așa și nu a scris 1 leu pe panoul de recuperare a miliardelor furate, panou, cu care s-a lăudat la învestirea sa în funcție. El va rămâne în istoria statului Republica Moldova cu „prima” casă pe drumuri „bune”. Atât.

Nu știu cum se face, dar în mulți politicieni de pa Bâc, atunci când sunt aruncați de valurile vieții pe scama apei, se „naște” apartenența la neam. Nu a reușit însă Pavel Filip să convingă pe nimeni că simte românește”, l-a caracterizat ea pe liderul PDM.

Vezi și: Un nou episod Candu VS Chicu: „Consilierul președintelui Dodon, căutați miliardul în kulioacele de la Cornel”

„Ion Chicu și-a citit vodevilul cu aere de superioritate, nițel obosit și contrariat. Cinismul care îl caracterizează a provocat un spectacol urât cu șuierături, strigăte și chiar injurii în Legislativ.

Nu a căzut Guvernul Chicu, dar moțiunea de cenzură a fost testul pe care l-au susținut 47 de deputați cu „pentru” și acest număr este suficient ca miniștrii săi să conștientizeze că nu au susținere în Parlament și demisia din proprie inițiativă este un gest de onoare, dacă o mai au, firește…”, a mai scris deputata.

În concluzie, Ciobanu spune că nu este mulțumită de calitatea deputaților, dar, în același timp, nu crede că alegerile anticipate vor schimba prea mult culorile din Parlament.

Citește și: „Mutați-mă vă rog de aici”. Exasperat de strigătele lui Tauber, Jizdan cere ajutorul lui Greceanîi (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here