Directorul unei școli sportive din Capitală, în conflict de interese cu fiul. Ce riscă acesta

Autor: , in Social / 22 iulie, 2020, 21:00

Directorul unei școli sportive din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis actul de constatare în privința lui Oleg Postolachi. Potrivit materialelor din dosar, în anul 2017 acesta, aflându-se în exercitarea funcției de conducător, și-ar fi angajat fiul în cadrul instituției, în privința căruia a soluționat un șir de cereri și acte administrative.

Astfel, de pe urma actelor juridice și administrative semnate de tatăl său, fiul ar fi beneficiat de remunerări în funcție, sporuri de performanță, muncă prin cumul și concediu, timp de doi ani și jumătate.

În cadrul controlului, inițiat în rezultatul unei sesizări, inspectorul de integritate a stabilit că – directorul școlii sportive a încălcat prevederile legale prin nedeclararea conflictului de interese și nesoluționarea acestuia, conform modului și termenului stabilit de lege.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în vederea inițierii procedurii de demitere de funcție a subiectului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X