Un director de școală și-ar fi angajat fiul, care ar fi beneficiat de salarii și sporuri timp de doi ani și jumătate

Autor: , in Social / 22 iulie, 2020, 17:39

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința directorului unei școli sportive din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Potrivit materialelor din dosar, în anul 2017 – subiectul vizat, aflându-se în exercitarea funcției de conducător, și-ar fi angajat fiul în cadrul instituției, în privința căruia a soluționat un șir de cereri și acte administrative.

Astfel, de pe urma actelor juridice și administrative semnate de tatăl său – fiul ar fi beneficiat de remunerări în funcție, sporuri de performanță, muncă prin cumul și concediu, timp de doi ani și jumătate.

În cadrul controlului, inițiat în rezultatul unei sesizări, inspectorul de integritate a stabilit că directorul școlii sportive a încălcat prevederile legale prin nedeclararea conflictului de interese și nesoluționarea acestuia, conform modului și termenului stabilit de lege.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv – inspectorul de integritate va sesiza Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în vederea inițierii procedurii de demitere de funcție a subiectului.

În rezultatul acestor acțiuni, subiectul vizat riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi inclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X