(VIDEO) O angajată de la Apă-Canal Orhei, acuzată că răspândește COVID-19. Responsabilii instituției infirmă învinuirile

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 22 iulie, 2020, 17:30

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere instalată la etajul unui bloc locativ din Orhei au devenit virale pe Internet, iar gestul unei angajate Apă Canal au fost aspru criticate. Femeia este învinuită că ar putea răspândi noul coronavirus prin acțiunile sale. Pe de altă parte reprezentanții Apă-Canal Orhei infirmă învinuirile, precizând că după apariția filmulețului în spațiul virtual, angajata a fost să dea testul la COVID-19.

„Știți cum v-ați infectat cu COVID-19? Priviți acest video! A scuipat sau a tușit angajata Apă-Canal Orhei. Aceasta este normal?”, se întreabă internautul care a publicat imaginile video.

Cotidianul.md a solicitat reacția Apă-Canal Orhei. Responsabilii instituției susțin că s-au autosesizat în legătură cu acest caz și că angajata nu împărțea facturile locatarilor.

„Femeia împărțea foi locatarilor care nu au fost de găsit pentru a lua datele de la contor. Aceasta a fost chemată să explice imaginile video în care apare. În nota explicativă, angajata Apa Canal Orhei a insistat să fie publicate și imaginile colore, întrucât fiind alb-negru nu se observă că poartă mască. Angajata a negat că a scuipat pe foi”, a declarat șefa secției Apă Canal Orhei, Nina Chirica.

Responsabilii instituției susțin că angajata care apare în imaginile video a fost astăzi să dea testul la COVID-19.

„Având într-o mână telefonul și foițele, îi era incomod să îndoaie fiecare foaie care urma să ajungă în ușa locatarilor. Astfel, a recurs la acest gest: de a atinge foaia cu nasul pentru a o îndoia. Dar, angajata este perfect sănătoasă și fapta sa nu prezintă niciun risc”, este explicația oferită de Nina Chirica pentru Cotidianul.md.

În Republica Moldova au fost confirmate 21.798 de cazuri. Din numărul total, 14.856 persoane s-au tratat de COVID-19, iar 712 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X