Guvernul continuă negocierile cu echipa de experți ai FMI

Autor: , in Economic / 23 iulie, 2020, 11:33

Premierul Ion Chicu a avut o ședință cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, în cadrul căreia au fost continuate negocierile privind încheierea unui nou program cu FMI. La discuții a participat conducerea MEI, Ministerului Justiției, Guvernatorul BNM, ș.a.

Părțile au apreciat dialogul constructiv din ultimele 2 săptămâni, în care misiunea FMI a purtat negocieri cu autoritățile Republicii Moldova privind acțiunile prevăzute în noul program pe țară.

Acesta va include un set amplu de măsuri prioritare orientate spre susținerea economiei în Republica Moldova, promovarea unei bune guvernanțe fiscale și financiare, combaterea corupției și consolidarea statului de drept, îmbunătățirea politicii energetice, menținerea statutului independent al Băncii Naționale a Moldovei, continuarea reformei APC și APL.

Valoarea noului program de cooperare între Republica Moldova și FMI se ridică la 550 milioane de dolari și va fi implementat în perioada 2020-2023. Cea mai mare parte din sumă va fi utilizată drept sprijin bugetar.

La rândul său, Ruben Atoyan a mulțumit pentru cooperarea constructivă cu autoritățile din țara noastră. Negocierile privind noul program vor continua.

Memorandumul între RM și FMI urmează a fi discutat în luna septembrie, în cadrul ședinței Consiliului Directorilor Fondului Monetar Internațional.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X