Incendiu într-o pădure din Cahul: 40 de persoane au luptat 7 ore cu flăcările (VIDEO)

Autor: , in Social / 23 iulie, 2020, 11:34

Un incendiu a izbucnit ieri într-o pădure de salcâm și pini din apropierea localității Lopățica din raionul Cahul. La fața locului au intervenit 3 echipaje de pompieri care ajunși au stabilit că o suprafața de 23 ha de iarbă uscată este cuprinsă de flăcări.

Pentru localizarea arderii au lucrat 40 de persoane, dintre care pompieri, dar și reprezentanții autorităților publice locale, fiind utilizate 5 unități de tehnică.

Incendiul a fost lichidat după 7 ore de intervenție continuă.

În urma arderii a fost afectată suprafața de 17 ha de iarbă uscată din pădurea de salcâm, dar și alte 6 ha de vegetație uscată din pădurea de pini.

Datorită intervenției echipelor de salvatori și pompieri în comun cu reprezentanții autorităților a fost posibilă salvarea a peste 35 ha de pădure.

Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilită.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată. Pompierii roagă persoanele să evite aprinderea rugurilor în păduri, întrucât în condiții de umiditate redusă și temperaturi înalte, orice scânteie poate genera incendii de proporții cu prejudicii impunătoare.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020, salvatorii și pompierii au intervenit în peste 4550 de situații pentru lichidarea arderilor de gunoi și vegetație uscată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X