Munteanu, întrebat cum vor sta lucrurile în caz de încă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 iulie, 2020, 20:30

Deputatul Igor Munteanu a fost întrebat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă dacă Platforma DA își va asuma responsabilitatea guvernării în caz că se ajunge și la a doua moțiune de cenzură înaintată Guvernului Chicu.

„Uitați-vă, sunt două mistificări în acest demers. Prima mistificare este că multă lume, mai ales anumite persoane interesate să manipuleze, au spus că uitați-vă, cum își poate permite Platforma Dreptate și Adevăr să numească tot guvernul cu 11 mandate? Noi niciodată nu am spus că Platforma DA dorește să formeze întregul guvern”, a declarat Munteanu.

Deputatul a precizat că pentru Platforma Da asumarea de răspundere pentru formarea guvernului înseamnă doar obligația de a prezenta o candidatură de prim-ministru.

„Aceasta este o chestiune pe care trebuia s-o discutăm cu toți partenerii la acest vot, dar componența guvernului va fi formată în primul rând de cele mai ilustre nume dintre specialiștii domeniilor cheie”, a precizat Igor Munteanu.

Amintim că, la 20 iulie curent, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu a fost respinsă. Pentru moțiunea înaintată de deputații Platformei DA și PAS și-au dat voturile doar 46 de deputați.

Rezultatul votului a fost aplaudat din picioare de deputații socialiști. În favoarea moțiunii au votat fracțiunile Platformei DA, PAS, Pro Moldova și a Partidului Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X