Primele străzi din Capitală pe care urmează să fie piste pentru bicicliști. Ceban: Intenţionez să vin periodic la serviciu cu bicicleta

Autor: , in Social / 23 iulie, 2020, 18:32

Autoritățile municipale anunță că în prezent, împreună cu PNUD Moldova, în cadrul Proiectului Green City Lab, sunt în proces de elaborare a Planului de mobilitate. Astfel, se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.

Potrivit municipalității, pistele pentru biciclişti vor fi amenajate în primul rând pe străzile şi aleile care sunt actualmente reparate sau urmează să fie reabilitate.

Autoritățile municipale susțin că în continuare își propun să amenajaeze trasee pentru biciclete ce vor face legătura între sectoarele orașului.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că piste pentru biciclete urmează să fie pe strada 31 august, bd. Grigore Vieru, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Moscova, dar vor fi și piste comune pentru transport public pe străzile A. Pușkin, B. Bodoni, A. Mateevici și bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt.

„La fel, vom amenaja şi parcări pentru biciclete. Ştiu, în prezent bicicliştilor le este complicat să se deplaseze prin oraş din cauza infrastructurii, care nu a fost gândită pentru un asemenea mijloc de transport, dar şi din cauza şoferilor care nu respectă bicicliştii în trafic. Intenţionez personal să vin periodic la serviciu cu bicicleta şi voi îndemna viceprimarii şi membrii executivului să facă acelaşi lucru”, a anunțat Ceban.

Edilul Capitalei susține că în prezent unii angajați ai Primăriei vin cu bicicletele la serviciu. Din acest motiv, în curtea Primăriei Chișinău, dar și în fața instituției vor fi create parcări pentru biciclete.

Foto: Facebook, Ion Ceban

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X