UE ar putea introduce o taxă pentru toate autostrăzile sale

Autor: , in Auto / 23 iulie, 2020, 13:02

Germania intenționează să propună introducerea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în toate statele din Uniunea Europeană ca măsură de protecție a mediului înconjurător, scrie Automarket.ro.

Germania a preluat președinția Uniunii Europene pentru 6 luni începând din 1 iulie, iar cea mai mare economie a Bătrânului Continent pregătește deja o serie de propuneri majore, potrivit unui document obținut de agenția de presă Reuters.

Astfel, Germania va propune introducerea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în toate statele Uniunii Europene, iar aceasta ar urma să fie implementată gradual pe parcursul unei perioade de 8 ani.

Principala justificare pentru o astfel de taxă este protejarea mediului înconjurător. Propunerea a fost făcută de Ministerul Transporturilor din Germania, însă agenția Reuters afirmă că mai mulți miniștri din Guvernul german se opun unei astfel de măsuri.

În prezent există numeroase state europene care percep taxe pentru utilizarea autostrăzilor, iar printre ele se numără Germania, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Norvegia, Polonia, Letonia sau Croația, pe lângă o serie de state mai mici care nu fac parte din blocul comunitar, cum ar fi Bosnia și Herțegovina, Belarus sau Turcia.

Autoritățile din România anunțau de asemenea în urmă cu doi ani o posibilă introducere a unei taxe de circa 34 de lei pentru 100 de kilometri care să fie implementată pe autostrada București – Ploiești, însă măsură nu este încă aplicată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X