Un nou incident în Ucraina: Un bărbat înarmat cu o grenadă a luat ostatic un poliţist

Autor: , in Externe / 23 iulie, 2020, 14:18

Un bărbat înarmat cu o grenadă a luat ostatic un poliţist în Poltava, oraş în centrul Ucrainei. Anunțul a fost făcut joi, 23 iulie, de către viceministrul de Interne din Ucraina, Anton Gheraşcenco.

„În prezent au loc negocieri pentru a-l obliga pe atacator să-l elibereze pe poliţist fără a-şi face rău lui personal, dar şi altora”, a scris pe contul său de Facebook oficialitatea ucraineană.

Incidentul are loc la doar câteva zile după ce un bărbat identificat drept Maxim Krivoş, în vârstă de 44 de ani, a sechestrat timp de mai bine de 12 ore un autobuz cu pasageri în oraşul Luţk.

Persoana care i-a sechestrat le-a transmis forțelor de ordine că este înarmată și că are asupra sa explozibili. Mai multe focuri de armă s-au auzit în centrul orașului Luțk, acolo unde a avut loc luarea de ostatici. De altfel, în geamurile autobuzului sechestrat erau vizibile urme de gloanțe.

Potrivit presei locale, înainte de a lua ostatici, atacatorul a postat pe rețelele sociale mai multe mesaje în care își exprima nemulțumirea față de sistemul public. La fața locului au fost trimise dispozitive importante formate din forțe de ordine și geniști. Zona a fost complet închisă, iar oamenii din Luțk au fost avertizați să evite zona.

Luarea de ostatici s-a încheiat după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit la telefon cu atacatorul şi a dat curs uneia dintre revendicările acestuia de a posta pe reţelele sociale un documentar care pleda pentru drepturile animalelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X