Usatîi, după ce a fost anunţat în căutare internaţională de Rusia: Săracul Dodon va ajunge la pușcărie pentru dosarul fabricat

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 iulie, 2020, 22:51

Ministerul Afacerilor Interne din Federaţia Rusă l-a anunţat în căutare internaţională pe primarul de Bălţi, Renato Usatîi.

Presa rusă scrie că aceasta este o procedură necesară în contextul în care următorul pas va fi transmiterea către INTERPOL a dosarului penal deschis pe numele lui Renato Usatîi în Federaţia Rusă.

„Mâine, Judecătoria Tverskoi din Moscova va decide cu privire la reținerea mea pentru o perioadă de două luni din momentul arestării mele pe teritoriul Federației Ruse sau transferul către partea rusă de către autoritățile competente ale statelor străine. Săracul Dodon … Mai devreme sau mai târziu va merge la închisoare împreună cu cei care au participat la fabricarea acestui dosar penal”, a scris Renato Usatîi.

Anterior, Renato Usatîi afirma că atât dosarul penal deschis pe numele lui în Federaţia Rusă, cât şi procesul de anunţare în căutare ar fi iniţiate la iniţiativa lui Igor Dodon, prin intermediul fiului procurorului general al Federaţiei Ruse, Igor Ceaika.

Renato Usatîi consideră că prin aceste acţiuni se încearcă neadmiterea sa la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, dar şi la eventualele alegeri parlamentare anticipate.

Amintim că Renato Usatîi a fost pus sub acuzare vineri, 24 aprilie, de către anchetatorii din Federaţia Rusă.

Politicianul este acuzat că a făcut parte dintr-o grupare criminală care s-a ocupat cu „operaţiuni valutare ilegale”.

Anteiror, Renato Usatîi a declarat, la emisiunea Cotidianul Live, că dosarul penal deschis pe numele său în Rusia este fabricat la insistenţa lui Igor Dodon, care ar fi discutat acest subiect „cu oameni foarte influenţi” din Rusia.

Usatîi spune că este o aberaţie că dânsul ar fi putut spăla circa 16 miliarde de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X