Dodon acuză SUA că îl protejează pe Plahotniuc: „Nu exclud că decizia Interpol face parte din strategia campaniei prezidențiale”

Autor: , in Politic / Populare / 24 iulie, 2020, 17:55

Șeful statului Igor Dodon acuză Statele Unite ale Americii că îi asigură „crâșă geopolitică” fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, pentru a fi „utilizat în scopul de a bate în actualul președinte” în cadrul alegerilor prezidențiale din toamnă. Astfel comentează președintele refuzul Interpol de a-l anunța pe Plahotniuc ăn căutare internațională a lui Plahotniuc.

Întrebat în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii cum comentează decizia Interpol, Dodon a spus că nu exclude că decizia se include în strategia campaniei prezidențiale.

„Pentru mine, această decizie este stranie. Se pare că cineva vrea să îi țină crâșa geopolitică lui Plahotnciu. Eu sper că aceștia nu sunt americanii, care i-au acordat sau nu azil politic sau el acolo e la ei la sahranenie (conservare – n.r.) și îl pregătesc pentru alegerile prezidențiale, pentru a fi utilizat în scopul de a bate în actualul președinte. Eu nici nu am luat decizia să merg la prezidențiale, dar ei deja fac proteste. Nu exclud că decizia Interpol și în opinia mea, atitudinea foarte atentă din partea autoritățile SUA pe acest caz, face parte din strategia campaniei prezidențiale. Pe de o parte SUA declară că acesta este hoț și îl pun în anumit liste și Mike Pompeo face declarații, dar pe de altă parte îl țin poate pentru a face declarații la o anumită etapă. Eu așa calific asta”, a comentat șeful statului.

Dodon susține că „totul se înscrie într-o strategie foarte clară, cel puțin pentru mine”.

Mai mult, acesta spune că dacă Plahotniuc nu se afla în SUA, demult era dus acasă.

„Se pregătesc oamenii de alegeri prezidențiale. Ei altă agendă nu au”, a mai spus Dodon.

Președintele a adus acuzații și la adresa liderei PAS, Maia Sandu, declarând că oligarhii fac tot posibilul ca aceasta să câștige mandatul de președinte.

„Eu am să fiu candidatul poporului, Maia Sandu e candidatul oligarhilor. Dacă ești împotriva mea, automat faci tot posibilul ca Maia Sandu să câștige. Oligarhilor le este convenabil ca Maia Sandu să câștige prezidențiale și probabil vor face tot posibilul pentru aceasta și îi impun agendă Maiei Sandu”, a mai declarat Maia Sandu.

Amintim că, Comisia de Control a Fișierelor a Secretariatului General al OIPC Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale Organizației.

Procuratura Generală a fost informată ieri, 23 iulie 2020, despre această hotărâre.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X