Alimentația celor mici este un subiect extrem de sensibil pentru fiecare părinte. Cum să alegem alimentele potrivite? Cum să trecem la diversificare și ce gustări să introducem, astfel încât să-i oferim celui mic aportul echilibrat de substanțe nutritive? Primul pas pentru înțelegerea acestui subiect este să apelezi la un pediatru, care îți va efectua recomandările de rigoare, iar cel de-al doilea va fi alegerea corectă a produselor destinate celor mici.

Specialiștii Mamico îți dezvăluie câteva recomandări în acest sens, astfel încât să diversifici ușor și calitativ mâncarea pentru copii, oferindu-le energia de care au nevoie, zi de zi, pentru a descoperi lumea.

Alege doar gustări sănătoase

Mulți părinți, din comoditate sau pentru a economisi timp, apelează la snack-uri deloc sănătoase, care da, sunt accesibile ca preț, dar sporesc deficitul de substanțe nutritive și creează unele obișnuințe alimentare nesănătoase la copil. Prin urmare, atunci când începi diversificarea alimentației la cel mic, alege doar produse de calitate, concepute conform standardelor europene de calitate.

Poți opta, în acest sens, pentru câteva produse de bază pe care să le alternezi, observând conduita copilului tău. În această categorie pot fi introduși biscuiții pentru copii, care începând cu vârsta de 6 luni pot fi ușor integrați în gustările dintre mese, gălețele de orez sau chips-urile din fructe. Ultima categorie reprezintă o inovație în tehnologia alimentară, deoarece presupune o metodă nouă de deshidratare a fructelor și de păstrare intactă a proprietăților nutritive și gustative ale acestora.

Alternează gustările

Unii specialiști în nutriție recomandă alternarea gustărilor între sărate, în prima jumătate a zilei, și dulci pentru partea a doua, deoarece organismul celui mic asimilează substanțele nutritive de dimineață, iar glucidele hrănesc bine sistemul nervos după masă. Relevant, în acest sens, e să observi ce conduită are copilul tău vis-a-vis de gustări, iar acest lucru îți va aranja lucrurile și vor crea o rutină confortabilă.

De exemplu, poți alege biscuiții pentru bebeluși sărați și să îi completezi cu un iaurt, astfel încât cel mic să primească atât proteină, cât și fibre pentru prima parte a zilei. După masă îi poți introduce fructe uscate sau galete, alături de un suc natural fără adaos sau conținut de zahăr. Evident, nu trebuie să treci cu vederea și fructele naturale care treptat sunt introduse în graficul alimentar zilnic al copilului.

Nici prea mult, nici prea puțin

Ca și în orice alt lucru, măsura este o regulă de aur în alimentația copilului. De ce? Pentru că gustările nu trebuie să înlocuiască mesele de bază, ci să suplinească adecvat necesarul de energie pentru fiecare etapă de dezvoltare a celui mic. Așa că alternează-le corect, între mese, ținând cont de necesitățile nutritive ale celui mic.

Alege doar produsele naturale, certificate și verificate, astfel încât să-i asiguri o alimentație corectă și echilibrată copilului tău. Astfel, joaca și învățatul i se vor da ușor și cu plăcere.

Descoperă un sortiment mare de produse în magazinul online pentru copii Mamico.md, la prețuri avantajoase și cu livrare direct la domiciliu.

P.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here