Cod galben de caniculă: Avertizările și recomandările specialiștilor

Autor: , in Populare / Social / 25 iulie, 2020, 15:03

În legătură cu avertizarea de cod galben de caniculă, emisă de meteorologi în perioada 25-31 iulie, când temperaturilor vor ajunge până la 37 de grade Celsius, salvatorii atenționează populația cu privire la riscurile căldurii excesive.

Pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. Specialiștii atenționează despre pericolul utilizării focului deschis în preajma spațiilor forestiere și a lanurilor cu cereale. În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporții. Mai mult, pompierii avertizează oamenii care au în grijă minori, să-și monitorizeze strict copii și să nu le permită jocul cu sursele de aprindere.

O atenție sporită este acordată și persoanelor care aleg să se odihnească în spații de agrement, în special în preajma bazinelor acvatice. În acest sens, salvatorii atenționează oamenii să evite scăldatul în locuri neautorizate și neamenajate cu stații de salvare.

Angajații IGSU la amintesc persoanelor despre riscul consumului de băuturi alcoolice, dar și scăldatul în stare de ebrietate. Specialiștii avertizează că înotul în râuri și lacuri cu relief necunoscut și curenți puternici de apă poate fi fatal.

Codul galben de caniculă reprezintă risc și pentru persoanele care se află afară în orele cu temperaturi ridicate. În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să evite aflarea la soare în orele de vârf și să se protejeze de caniculă în spații răcoroase și umbrite.

În caz de situații de risc persoanele sunt rugate să sune Serviciul 112, pentru ca echipele de urgență să poată acorda ajutorul necesar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X