(VIDEO) Sandu: „Dodon se gândește să amâne alegerile prezidențiale”. Șeful statului nu exclude scenariul

Autor: , in Politic / Populare / 25 iulie, 2020, 13:36

Lidera PAS susține că Igor Dodon „se gândește” la amânarea alegerilor prezidențiale din această toamnă.

„Igor Dodon se ţine cu dinţii de putere. Înglodat până-n urechi în acte de corupţie, se teme că va pierde nu doar puterea, dar și libertatea. De frica unui procuror general independent, care l-ar fi putut băga la puşcărie, a bătut palma cu oamenii lui Plahotniuc ca să dea jos guvernul pe care l-am condus. Tot cu oamenii lui Plahotniuc a făcut un guvern incompetent, care duce țara în prăpastie.

Pentru că tot mai mulți oameni înțeleg că Dodon este mincinos, corupt și incompetent, el se gândeşte să „amâne” alegerile prezidenţiale din toamnă. Nici să nu te gândești la asta, Dodon! Am scăpat noi de unul care a anulat alegeri, vom scăpa şi de tine. E vremea oamenilor buni!”, a scris pe Facebook Maia Sandu, care și-a anunțat candidatura la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie.

Dodon: Nu vreau amânarea alegerilor, dar…

Pe de altă parte, Igor Dodon susține că nu-și dorește amânarea scrutinului, dar dacă situația epidemiologică o va cere, Parlamentul ar urma să se întrunească pentru a decide amânarea alegerilor prezidențiale.

„Eu nu mi-aș dori amânarea alegerilor. Pentru că cineva o să spună că Dodon special vrea să mai stea la Condrița. Vreau ca alegerile să aibă loc în toamnă, așa cum e planificat, la 1 noiembrie”, a declarat șeful statului.

„Dar, evident, dacă situația epidemiologică nu ne va permite, atunci trebuie să ne convocăm toți împreună în Parlament, să luăm o decizie de compromis, să aprobăm o decizie de stare excepțională, care presupune că alegerile se amână. Împreună să luăm această decizie și să amânăm alegerile pentru anul viitor, în caz că va fi o situație dificilă în luna octombrie-noiembrie”, a spus Igor Dodon vineri seara, în cadrul unei conferințe de presă organizată pentru presă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X