(VIDEO) După o înmormântare cu scandal la Orhei, lasând sicriul la poarta cimitirului și înjurând rudele decedatului, preotul a fost caterisit

Autor: , in Actualitate / Social / 26 iulie, 2020, 15:13

La două săptămâni distanță, după ce în timpul unei înmormântări din satul Piatra, raionul Orhei s-a iscat un adevărat scandal, preotul localității, Iov Sinchetru, a fost caterisit de Mitropolia Moldovei.

Un filmuleț de la înmormântarea cu scandal a fost făcut public de una dintre fiicele bărbatului decedat, Ecaterina Malcovschi, care se află în Italia și nu a putut participa la înmormântarea tatălui.

Ea a povestit că în ultimele 46 de zile şi-a condus pe ultimul drum ambii părinţi. Ultimul care a plecat de lângă ea şi familia lui a fost tatăl. Ceremonia de înmormântare a fost transformată însă într-o situaţie revoltătoare.

Scandalul ar fi pornit după ce slujitorul bisericii din localitate ar fi refuzat să oficieze ceremonia. O rudă de-a răposatului i-a făcut acestuia o observaţie. În repică, preotul i-a adresat mai multe cuvinte necenzurate. La un moment dat, femeia i-a reproşat părintelui că i-a plătit 1.000 de lei pentru serviciul divin, însă el nu a ţinut slujba până la capăt.

După acest incident, într-un mesaj publicat pe Facebook, Preasfinţitul Siluan, Episcopul de Orhei, a declarat că a privit cu ruşine şi tristeţe acest filmuleţ şi că îşi cere scuze pentru comportamentul lipsit de bun simţ al preotului. Mai mult, PS Siluan spune că ştie despre „ieşirile inadecvate ale acestui om”.

„7 ani în urmă am trimis o comisie la biserica din s. Piatra, unde s-a vorbit despre nemulţumirile oamenilor de acolo. Când s-au discutat plângerile sătenilor cu referire la Iov Sincetru, majoritatea celor prezenţi au zis că el poate sluji în continuare în s. Piatra. De atunci, Iov Sinchetru nu se mai supune Vicariatului de Orhei”, se arată în mesajul PS Siluan.

În prezent, în comuna Piatra slujește un alt preot.


Video:publika.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X