Candu acuză guvernarea că încearcă să anuleze înregistrarea partidului Pro Moldova: Cei din PDM au trimis scrisori către ASP

Autor: , in Politic / 27 iulie, 2020, 11:52

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, acuză actuala guvernare, în special Partidul Democrat din Moldova (PDM), că încearcă să anuleze înregistrarea acestei formațiuni. Deputatul acuză că democrații au trimis scrisori către Agenția Servicii Publice, în care solicită anularea înregistrării.

„Guvernarea, și în special PDM, depune eforturi colosale ca partidul Pro Moldova să nu fie, să nu existe ca partid și să fie exclus din registrul partidelor politice, fiindu-i anulată înregistrarea. De la bun început am știut că Pro Moldova va tulbura liniștea guvernării antipopulare și am fost foarte atenți și am respectat în tocmai procedurile legale pentru înregistrarea partidului. La ora actuală, însă, foții colegi din PDM atât de josnic au ajuns că vor să folosească instrumentele administrative pe care le au la dispoziție pentru anularea înregistrării partidului Pro Moldova”, a declarat Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă.

Candu acuză că democrații au trimis scrisori către Agenția Servicii Publice, în care solicită anularea înregistrării partidului.

Mai mult, deputatul spune că cei din PDM „încearcă să folosească inclusiv instrumentul Procuraturii Generale, în acest jocuri abuzive împotriva Pro Moldova”.

În context, liderul formațiunii a declarat că se va adresa Ambasadelor străine acreditate la Chișinău și organizațiilor internaționale pentru a urmări cazul respectiv de „hărțuire și încercare de intimidare a echipei Pro Moldova”.

Deocamdată, democrații nu au răspuns acuzațiilor.

Amintim că, la 22 iunie curent, Candu a anunțat că Pro Moldova a fost înregistrat oficial ca partid politic. Potrivit lui, înregistrarea partidului a avut loc pe 18 iunie, după îndeplinirea tuturor cerințelor legale în acest sens.

Pro Moldova are în Parlament 14 deputați, toți foști membri ai Partidului Democrat, pe listele căruia au acces în Parlament ca urmare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *