O nouă întâlnire a lui Dodon cu ambasadorul SUA. Din nou, detaliile oferite de președinte și Ambasadă sunt diferite

Autor: , in Politic / Populare / 27 iulie, 2020, 17:51

Șeful statului, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Potrivit șefului statului, în cadrul întâlnirii s-a discutat un spectru larg de subiecte legate de cooperarea dintre Republica Moldova și SUA în cadrul parteneriatului strategic.

„Am pledat pentru o dinamică pozitivă a relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, președintele spune că în cadrul întrevederii s-a vorbit despre necesitatea de a continua realizarea celor mai importante reforme structurale, inclusiv a reformei justiției, implementarea acordurilor internaționale semnate de Republica Moldova, dar și colaborarea în alte domenii importante în care Statele Unite sunt dispuse să acorde asistență Republicii Moldova.

Și Ambasada SUA la Chișinău a venit cu un comunicat după întrevederea celor doi oficiali, iar detaliile oferite sunt destul de diferite față de ceea ce scris Igor Dodon.

Astfel, Ambasada SUA a accentuat că cei doi au discutat o serie de probleme, inclusiv situația politică actuală din Republica Moldova și sprijinul continuu al SUA pentru poporul Republicii Moldova pe durata pandemiei de COVID-19.

„Președintele și Ambasadorul au discutat despre legătura puternică dintre sprijinul SUA pentru un nou program FMI și implementarea de către Republica Moldova a reformelor precum și păstrarea independenței Băncii Naționale. Ambasadorul a subliniat, de asemenea, interesul SUA pentru alegeri prezidențiale libere și corecte în noiembrie. Președintele și Ambasadorul au făcut un schimb de opinii cu privire la soluționarea conflictului transnistrean, iar Ambasadorul a reiterat angajamentul neclintit al Statelor Unite pentru un proces 5 + 2 orientat spre rezultate, care să respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova cu un statut special pentru Transnistria”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA.

De menționat că nu este prima dacă, când Igor Dodon s-a limitat la a menționa doar aspecte generaliste din cadrul discuției cu Ambasadorul SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X