Echipele Manchester United şi Chelsea Londra şi-au asigurat calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, duminică, graţie victoriilor înregistrate în partidele din etapa a 38-a (ultima) a actualei ediţii a campionatului de fotbal al Angliei.

Manchester United s-a impus cu 2-0 pe terenul formaţiei Leicester City, prin golurile lui Bruno Fernandes (71 – penalty) şi Jesse Lingard (90), încheind sezonul pe poziţia a treia a clasamentului, după noua campioană FC Liverpool şi Manchester City.

Chelsea a dispus la rândul ei pe Stamford Bridge, cu acelaşi scor, de Wolverhampton, prin reuşitele lui Mason Mount (45+1) şi Olivier Giroud (45+4). În urma acestui succes, londonezii s-au clasat pe locul al patrulea în Premier League, ultimul care asigură prezenţa în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

Marea perdantă a acestui final de sezon este Leicester City, care a avut un parcurs excelent înaintea debutului pandemiei, însă de la reluarea campionatului a obţinut doar două victorii în nouă partide disputate. „Vulpile” au ocupat în final poziţia a cincea şi vor evolua în grupele viitoarei ediţii din Europa League. Anglia va mai fi reprezentată în această competiție de Tottenham și de Arsenal (dacă va câștiga Cupa Angliei) sau Wolverhamtpon.

Echipele Bournemouth, Watford şi Norwich City, ocupantele ultimelor trei locuri în clasament, au retrogradat în liga secundă.

Iată clasamentul final din Premier League:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here