Chicu „nu poate înțelege” cum a fost promovată judecătoarea Chișcă-Doneva: Sper că Parlamentul nu va aproba decizia controversată a CSM

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 iulie, 2020, 18:54

Premierul Ion Chicu și-a manifestat nedumerirea față de promovarea judecătoarei Tamara Chișcă-Doneva în funcția de vicepreședintă a CSJ, în condițiile aceasta a făcut parte din completul de judecată care a dus la condamnarea Republicii Moldova la CEDO în cazul „Gemenii”, cu plata unor despăgubiri în valoare de 70 de milioane de lei.

Într-o postare pe Facebook, Chicu scrie că nu poate „înțelege cum o persoană pentru decizia căreia Republica Moldova trebuie să plătească 70 mln.lei pe cazul ”Gemenii”, poate fi numită de către CSM în fruntea Curții Supreme de Justiție”.

„Sper foarte mult, că Parlamentul Republicii Moldova nu va aproba această decizie foarte controversată a Consiliului Suprem al Magistraturii. După decizia ilegală aprobată în 2005, dna Chișca-Doneva nu are nici un drept (cel puțin) moral să fie promovată la conducerea CSJ”, a menționat Chicu.

Tamara Chișcă-Doneva, care a făcut parte din completul de judecată în cazul „Gemenii”, care a dus la o condamnare la CEDO și plata de despăgubiri de peste 3,5 milioane de euro din partea statului, a fost promovată marți în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, prin votul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X