Fostul șef al CSJ și președinte al Curții Constituționale, Mihai Poalelongi, este în prezent „consilierul pe probleme de justiție al lui Igor Dodon”, acuză primarul de Bălți Renato Usatîi.

El a vorbit marți, în cadrul COTIDIANUL LIVE, despre ce s-a întâmplat la CSM, acolo unde Vladislav Clima a fost numit șef al Curții de Apel Chișinău.

„Eu am spus de la 25 iunie că Lebedinschi l-a convins pe Dodon să-l numească pe Clima la șefia Curții de Apel. Clima este un individ corupt, care îl va sluji pe Dodon, cum a făcut-o cu Plahotniuc. Pentru Clima, Iaralov era și mamă și tată și îl alimenta cu plicuri”, a declarat Renato Usatîi.

Mai mult, el susține că fostul șef al CSJ și președinte al Curții Constituționale, Mihai Poalelongi, este în prezent „consilierul pe probleme de justiție al lui Igor Dodon”.

„Tot ce ține astăzi de probleme de justiție, pentru Dodon rezolvă Poalelungi. Acest individ despre care chiar socialiștii spuneau că e omul lui Plahotniuc”, a mai menționat Usatîi

„Înainte le dădea plicul Iaralov, acum li-l dă Lebedinschi. Nu e nicio diferență pentru acești indivizi corupți”, a continuat primarul de Bălți.

Judecătorul Vladislav Clima a fost propus de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la șefia Curții de Apel Chișinău. Clima este un judecător controversat, fiind printre cei care au decis anularea alegerilor din Chișinău, din 2018.
Decizia finală privind numirea lui Clima în funcție aparține președintelui Igor Dodon, care urmează să semneze un decret în acest sens.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here