Consilieri ai Partidului Șor din CMC au denunțat un socialist la Procuratura Anticorupție

Autor: , in Politic / 29 iulie, 2020, 17:54

Valeri Klimenko și Serghei Burgudji, consilieri din partea Partidului Șor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), au depus un denunț la Procuratura Anticorupție în care cer începerea urmării penale pe numele consilierului PSRM, Vasile Chirtoca.

Potrivit formațiunii, acesta este acuzat că a comis o escrocherie în proporții deosebit de mari care a prejudiciat proprietatea municipală.

„Denunțul se referă la înstrăinarea unui teren public de 1,86 hectare, o parte dintre care (0,86 hectare), prin diverse scheme, a ajuns în proprietatea unei companii a lui Vasili Chirtoca. Burgudji și Klimenco menționează în denunț că, prin scheme, 0,84 de hectare din 1,86 de hectare de teren procurate de SA „Taxi-Service” de la Primăria Chișinău au ajuns fraudulos în proprietatea exclusivă a S.A. „DAAC Hermes”, unde unul dintre beneficiarii efectivi este consilierul municipal Vasili Chirtoca”, se arată într-un comunicat al Partidului Șor.

„Anume el a obținut în proprietate terenul cu suprafața de 0,8417 hectare, fiindu-i cauzat CMC un prejudiciu estimat la peste 5 mil. de lei”, menționează în denunț cei doi consilieri.

Ei califică faptele alesului local ca fiind „escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Potrivit Partidului Șor, anterior consilierul Valeri Klimenco a cerut crearea unui grup de lucru în CMC care să investigheze schema dubioasă cu scopul de a fi întoarse bugetului municipal prejudiciile. Majoritatea socialistă, din care face parte și Vasili Chirtoca, a respins propunerea.

„De asemenea, la începutul lunii iunie, Klimenco a cerut demiterea lui Chirtoca din funcția de președinte al Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare pentru comiterea unor abuzuri și activitate ineficientă. Deși inițiativa a fost susținută de 18 aleși locali, majoritatea PSRM din CMC a respins-o”, se mai arată în comunicat.

Vasile Chirtoca nu a venit, deocamdată, cu o reacție la acest subiect. Anterior, socialistul declara că este supus unor atacuri nefondate din partea Partidului Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X