Președinția explică de ce Dodon l-a numit pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”

Autor: , in Politic / 29 iulie, 2020, 20:09

Administraţia prezidenţială susţine că Preşedintele Igor Dodon a folosit sintagma „preşedintele Transnistriei” într-un „context protocolar”.

Potrivit agenţiei Infotag, serviciul de presă al preşedintelui a fost nevoit să vină cu asemenea explicaţii după ce mai mulţi politicieni l-au criticat miercuri pe Preşedinte pentru că a folosit acest termen în timpul întâlnirii din ajun cu Vadim Kranoselski.

Citește și: (VIDEO) Momentul în care Dodon îl numește pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”

„Expresiile utilizate ţin de un context exclusiv protocolar şi nu se extind asupra stării politice de facto privind statutul regiunii transnistrene a Republicii Moldova. Cel mai important acum este să negociem cât mai calculat posibil şi să asigurăm o relaxare cât mai substanţială a relaţiilor dintre malurile Nistrului, pentru accelerarea proceselor de reîntregire teritorială a ţării”, susţine serviciul de presă prezidenţial.

În acelaşi timp, de pe site-ul administraţiei prezidenţiale a fost eliminată o înregistrare video în care Igor Dodon, într-o declaraţie de presă comună cu Vadim Kranoselski, spune că a avut o întrevedere cu „preşedintele Transnistriei”.

Acest videoclip este disponibil pe site-ul așa-numitei administrații prezidențiale din regiunea transnistreană.

https://www.facebook.com/mihaipopsoi32/videos/213445119994903/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X