Foto: Cotidianul.md

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a comentat ultimele promovări din justiția moldovenească, menționând că „apar îndoieli cu privire la sinceritatea cuvintelor despre reforma sistemului de justiție”.

După ce marți CSM l-a numit pe Vladislav Clima șef al Curții de Apel Chișinău, iar pe Tamara Chișcă-Doneva vicepreședinte al Curții Supreme de Justiției, Michalko a menționat ca înțelege foarte bine că astăzi „oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire”.

„Speranțele că poate exista o schimbare în sistemul de justiție al Republicii Moldova depind de desemnarea persoanelor cu o integritate indubitabilă în locul celor care au determinat justiția in Moldova să servească intereselor particulare, să anuleze alegerile etc. Văzându-i să se întoarcă ridică îndoieli cu privire la sinceritatea cuvintelor despre reforma sistemului de justiție. Este necesară o adevărată reformă a justiției”, a menționat Michalko.

Vladislav Clima, promovat la șefia Curții de Apel Chișinău, este șeful completului de judecători de la Curtea de Apel, care a anulat alegerile din capitală. De-a lungul timpului, Clima, unul dintre cei mai bogați judecători din Moldova, a luat mai multe decizii controversate, multe dintre ele favorizând interesele oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Iar Tamara Chișcă-Doneva, promovată vicepreședinte a CSJ, se numără printre judecătorii din completul care au luat o decizie ilegală în cazul „Gemenii”. În consecință, Moldova a fost condamnată la plata a 70 de milioane de lei despăgubiri, de către CEDO.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here