Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a comentat reacția premierului Ion Chicu, care a solicitat Parlamentului să nu accepte promovarea Tamarei Chișcă-Doneva în funcția de vicepreședintă a CSJ.

Într-un comentariu pe Facebook, Slusari se arată „amuzat de așa zisă revolta de ieri a lui Ion Chicu în legătură cu decizia CSM privind desemnarea magistratei Chișca-Doneva în funcția de vicepreședintă CSJ”.

„Domnule Chicu, dar cine a votat-o în cadrul CSM? Nu cumva și cei 4 membrii, care au fost recent numiți în Parlament de coaliția PSRM-PD strict pe criterii politice ? Apropo, nu ați zis nici un cuvânt de Clima, cel care în mod cel mai abuziv a anulat alegerile din Chișinău în 2018.

Dar dumneavoastră, dle Chicu ce ați făcut pentru reforma justiției în toata perioada de aproape 9 luni? În afară de partajări politice, societatea nu a văzut nimic. De ce nu ați recurs la evaluarea comprehensivă a judecătorilor și procurorilor, începând cu CSM ? Care lăcustă politică v-a încurcat ? Cea din Președinție?”, a comentat Slusari, solicitându-i demisia premierului.

Reacția vine după ce premierul Ion Chicu și-a manifestat nedumerirea față de promovarea judecătoarei Tamara Chișcă-Doneva în funcția de vicepreședintă a CSJ, în condițiile aceasta a făcut parte din completul de judecată care a dus la condamnarea Republicii Moldova la CEDO în cazul „Gemenii”, cu plata unor despăgubiri în valoare de 70 de milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here