SUA retrag 11.900 de militari din Germania. Mai mulți dintre aceștia vor fi relocați în zona Mării Negre (VIDEO)

Autor: , in Externe / 29 iulie, 2020, 17:04

Secretarul de stat american, Mark Esper, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că SUA vor retrage 11.900 de militari din Germania. Decizia care aparține președintelui Donald Trump va dura câțiva ani și va costa statul american miliarde de dolari.

Dintre trupele care părăsesc Germania, aproximativ 5.400 vor rămâne în Europa. Restul de 6.400 de militari și familiile lor se vor întoarce în SUA și se vor reloca în timp, în Europa, pe bază de rotație.

Ministrul american a spus că o parte dintre aceștia vor fi relocați în zona Mării Negre, fără să numească țările în care vor fi amplasați.

Oficialii apărării au declarat că relocarea va costa miliarde de dolari, deoarece va fi necesară o nouă construcție militară atât în ​​Europa, cât și în SUA pentru a adăposti trupele suplimentare, scrie Digi24.

Planul ar putea fi inversat în cazul în care Trump pierde alegerile din noiembrie, susțin oficiali americani.

Trump a spus că retragerea vine ca urmare a neîndeplinirii obiectivului NATO de a investi 2% din PIB în apărare.

„Una dintre singurele țări care nu a fost de acord să plătească ceea ce ar trebui să plătească este Germania. Deci, am spus că până când vor plăti vom retrage soldații noștri, un număr dintre soldații noștri, aproximativ jumătate”, a spus Trump luna trecută.

Secretarul de Stat american, Mark Esper, a precizat însă că unul dintre motivele relocării militarilor din Germania în alte state europene ține de descurajarea Rusiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X