Un grup de mercenari ruși cu misiuni de destabilizare, reținut în Belarus. Cum s-au dat de gol combatanții sub acoperire

Autor: , in Externe / 29 iulie, 2020, 17:25

Belarus a anunțat că a reținut 32 de mercenari angajați ai companiei private rusești Wagner, în apropiere de Minsk, marți noapte. O a 33-a persoană a fost reținută în sudul țării, scrie agenția de presă BelTA din Belarus. Autoritățile din Belarus au dezvăluit pentru agenția de presă că luptătorii au fost trimiși să destabilizeze situația din această țară, cu o lună înainte de alegerile prezidențiale.

Serviciile de informații din Belarus au aflat că peste 200 de mercenari au sosit în țară cu misiunea de destabiliza situația în perioada campaniei electorale, scrie BelTA, citată de Digi24.

Grupul a sosit la Minsk în noaptea de 24/25 iulie și s-a oprit la un hotel în capitala Belarusului. Pe 27 iulie, grupul s-a mutat la un sanatoriu în regiunea Minsk.

Fiecare luptător purta cu el un bagaj mic de mână. De asemenea, grupul avea și trei bagaje masive, pe care câțiva dintre ei le încărcau într-o mașină.

Administratorii sanatoriului au spus că oaspeții au atras atenția pentru că nu se purtau cum se poartă de obicei turiștii ruși și erau îmbrăcați în haine cu aspect militar. Nu au băut alcool, nu au mers să se distreze, au stat cuminți și au încercat să nu atragă atenția asupra lor. Împărțiți în grupuri mici, au inspectat curtea sanatoriului si împrejurimile, mai scrie agenția BelTA.

Marți noapte, cei 32 au fost reținuți de o echipă specială a serviciului de securitate din Belarus (KGB), ajutată de trupele antitero ale poliției. Un alt individ a fost găsit și reținut în sudul țării. Cei 33 vor fi anchetați de autoritățile belaruse.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X