Un tânăr din Republica Moldova îl va consilia pe Secretarul General al ONU

Autor: , in Actualitate / Social / 29 iulie, 2020, 18:58

Vladislav Kaim, un tânăr din Republica Moldova, va face parte din echipa de consiliere a Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, în domeniul economiei sustenabile. Acesta a fost numit membru al Grupului Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU.

„Sunt extrem de fericit să anunţ că Secretarul General al ONU, Excelenţa Sa Antonio Guterres, m-a numit să fiu membru primului, în istorie, Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General. În calitatea mea de membru al Grupului, eu voi consilia Excelența Sa asupra modalităților în care strategiile de revitalizare economică sustenabilă post-COVID pot asigura un viitor mai verde și prosper pentru tineretul de azi și toată societatea”, a scris tânărul pe pagina sa de Facebook.

În activitatea sa ca membru al Grupului Consultativ de Tineret, acesta va conlucra cu alți șase tineri din diferite colțuri ale lumii – Paloma Costa (Brazilia), Nisreen Al Sayeem (Sudan), Nathan Méténier (Franța), Sophia Kianni (SUA), Archana Soreng (India) și Ernest Kristoffer Gibson (Fiji).

Tânărul moldovean se declară mândru prin faptul că prin vocea sa, atât Republica Moldova, cât și Europa de Est ca atare vor fi reprezentate în primul Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU.

„Este o oportunitate importantă de a confirma și îmbunătăți ambițiile climatice ale țării și regiunii”, se mai arată în mesajul lui Vladislav Kaim.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X