O groapă de gunoi din Florești arde continuu de 5 zile: Oamenii spun că se sufocă în propriile case (VIDEO)

Autor: , in Social / 30 iulie, 2020, 18:34

Groapa de gunoi din orașul Florești arde deja de cinci zile. Fumul toxic emanat de deșeuri deranjează locuitorii orașului, dar și câteva sate din preajmă. Pentru a lichida incediul au intervenit pompierii dar și soldați din Armata Națională. Astăzi, autoritățile au instalat o pompă în râul Răut în speranța că vor reuși să oprească focul.

Incediul ar fi izbucnit de la un tub cu substanțe inflamabile aruncat la gunoi. Deși salvatorii au intervenit sâmbătă pentru a lichida focul, deșeurile continuă să mocnească.

Oamenii spun că au încercat și ei să oprească flăcările, însă, fără succes. Locuitorii din satul Bubulești, în apropiere de Florești, spun că fumul emanat de deșeuri ajunge până în casele lor și le afectează sănătatea.

Ecologiștii spun că incendiul ar fi izbucnit din cauza că deșeurile nu sunt sortate.

„Cauza izbucnirii incendiului este canicula, are loc arderea biogazului, care este compus 70 la sută din metan, se formează substanțe toxice, care au un impact negativ asupra sănătății populației și a mediului înconjurător”, a declarat Sergiu Vudvud de la Inspecția pentru Protecția Mediului Florești pentru Nordnews.

Groapa de gunoi din Florești se întinde pe o suprafață de trei hectare și este exploatată de mai bine de jumătate de secol.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X