SUA intră oficial în recesiune, după o contractare istorică a PIB-ului cu 32,9% al doilea trimestru consecutiv

Autor: , in Economic / Externe / 30 iulie, 2020, 17:59

PIB-ul Statelor Unite s-a contractat cu 32,9% în al doilea triimestru – un al doilea trimestru consecutiv, marcând astfel intrarea oficială a primei economii mondiale în recesiune, potrivit unei estimări preliminare a Departamentului Comerţului, publicată joi, relatează AFP, citată de news.ro.

Această contracţie – sub cea estimată la 35% de către analişti – „reflectă răspunsul dat covid-19 prin măsuri de izolare impuse în martie şi în aprilie, compensate parţial de redeschiderea unei părţi a activităţii în anumite regiuni ale ţării în mai şi iunie”, detaliază într-un comunicat Departamentul american al Comerţului.

Măsura folosită în Statele Unite pentru estimarea creşterii economice este evoluţia ritmului anual, care compară PIB-ul cu cel din trimestrul precedent şi face proiecţii cu privire la evoluţia pe întregul an în acest ritm.

Ea diferă de evoluţia de la an la an, prin care se compară PIB-ul cu cel din acelaşi trimestru al anului precedent.

Statele Unite au înregistrat o creştere de 2,3% în 2019, iar preşedintele american Donald Trump – care a folosit sănătatea bună a economiei americane ca argument în campania în vederea alegerii sale în noiembrie – viza o creştere de 3%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X