(FOTO) Cum ar urma să arate aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân din Chișinău. Iată proiectul

Autor: , in Social / 31 iulie, 2020, 21:29

Proiectul de amenajare și modernizare a aleii de pe bd. Mircea cel Bătrân (tronson str. Alecu Russo – str. Prof. Ion Dumeniuk), realizat de I.M.P. „CHIȘINĂUPROIECT”, a fost finalizat, iar joi, 30 iulie, documentul a fost prezentat beneficiarului, Pretura sectorului Ciocana.

Inițiativa privind menajarea spațiului pietonal de 2500 metri lungime şi 28 metri lățime are drept scop creşterea nivelului de confort şi asigurarea condițiilor prielnice de odihnă, pentru locuitorii sectorului Ciocana. Lucrările de renovare se vor desfășura etapizat, începând cu luna august curent.

Proiectul de modernizare și amenajare a aleii de pe bd. Mircea cel Bătrân, tronson str. Alecu Russo – str. Prof. Ion Dumeniuc prevede: asfaltarea integrală a spațiului pietonal, cu lățimea de 6 m, cu amenajarea pistei pentru biciclişti, cu lățimea de 1,6 – 2,0 m, renovarea acceselor pietonale, (care vor fi adaptate și pentru persoanele cu mobilitate redusă), reabilitarea gardului de protecție pe perimetrul bulevardului, iluminat nocturn decorativ și sistem de irigare.

Tot aici vor fi instalate busturile personalităților: Alecu Russo, Petru Zadnipru, Igor Vieru și a profesorului Ion Dumeniuc.

De asemenea, pe alee sunt prevăzute zone expoziționale, locuri de joacă pentru copii, spații pentru practicarea sportului și de agrement pentru tineri, WiFi gratuit, două cișmele, mobilier urban: bănci, coşuri de gunoi și instalații pentru parcarea bicicletelor.

Pe accesul pietonal va fi aplicat marcaj cu accentuarea direcţiei de deplasare. Pentru un aspect mai expresiv, pista pentru bicicliști va fi de o altă culoare.

Primarul general, Ion Ceban a menționat că lucrările de reabilitare a aleii sunt efectuate etapizat, pentru a nu crea disconfort locuitorilor din preajmă și pentru a da posibilitate cetățenilor să beneficieze de spațiul de recreere pe tronsoanele reabilitate.

Potrivit municipalității, în prezent se desfășoară lucrări de reabilitare a aleii principale, în perimetrul str. Petru Zadnipru – str. Igor Vieru. Anterior a fost finalizat tronsonul str. I. Vieru – Prof. Ion Dumeniuc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X