Năstase a câștigat procesul de judecată legat de crucifixul instalat la MAI (DOC)

Autor: , in Politic / Populare / 31 iulie, 2020, 20:50

Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Rîșcani, a anulat decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, prin care liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost obligat să scoată crucifixul instalat în holul Ministerului de Interne și să-și ceară scuze publice pentru acest gest.

Invitat vineri seara la Cotidianul LIVE, Andrei Năstase a confirmat informația, arătându-se deranjat de faptul că multe instituții de presă nu au scris despre decizia de astăzi a instanței de judecată, în condițiile în care decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a fost mediatizată pe larg.

Amintim că în decembrie 2019 Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a decis că instalarea unui crucifix în holul Ministerului Afacerilor Interne, de către ex-ministrul Andrei Năstase, este un act de „instigare la discriminare pe criteriul de convingeri”. Decizia stipula că liderul PPDA urma să-și ceară scuze pentru gestul său, iar MAI să înlăture crucifixul din holul instituției.

Vezi și: (VIDEO) Reacția lui Dodon la solicitarea de a scoate crucifixul din MAI: După Năstase trebuie sfințit, de scos „duhul rău”

„Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”, a declarat atunci Năstase. Potrivit lui, niciodată o cruce făcută din curată credință nu va face rău nimănui, ci „doar bine tuturor”.

„Nu despre crucifix este vorba în decizia acelui Consiliu, ci despre Andrei Năstase care trebuie, în baza unui plan foarte bine pus la punct, să fie din nou linșat mediatic și compromis”, a mai spus politicianul atunci.

Citește și: Biserica Ortodoxă califică drept „nedreaptă și mioapă” decizia privind scoaterea crucifixului din holul MAI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X