Foto: newsin.md

Deputatul Platformei DA Liviu Vovc a comentat în termeni critici intenția Maiei Sandu, de a solicita, în cazul în care câștigă alegerile prezidențiale, un raport de activitate din partea procurorului general Alexandr Stoianoglo și a începe procedura de destituire a sa.

Într-o postare pe Facebook, Vovc i-a transmis președintei PAS să „coboare cu picioarele pe pământ”, amintind că recent Curtea Constituțională a declarat neconstituțională metoda de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general instituită de fosta guvernare.

„Acum deja se promite că Stoianoglo va fi dat jos. Sunt de acord că sunt multe întrebări față de activitatea lui dar haideți să nu mergem iarăși pe metode anticonstituționale. În așa caz cu ce sunteți mai buni ca socialiștii? Care sunt mecanismele juridice ale unui politician de a demite un procuror general? Ideea de a pune sau demite un procuror sau a umbla de fiecare dată la justiție cum se schimbă culorile politice sunt procese care contravine ideii de a avea o justiție corectă și independentă”, a comentat Vovc.

Reacția vine după ce Sandu s-a arătat joi nemulțumită de felul în care își face activitatea procurorul general și că ar putea iniția procedura de destituire a acestuia în cazul în care devine președinte.

„Nu vedem pe furtul miliardului progres, a trecut ceva timp, a venit cu câteva declarații la presă care au fost bune, dar asta nu este suficient. Avem nevoie de rezultate foarte concrete. Dacă procurorul general poate să facă acest lucru, să ne prezinte aceste rezultate”, a declarat Maia Sandu.

Ea a mai spus ca va exista o evaluare a activității procurorului general, iar în cazul în care aceasta va fi negativă, se va adresa CSP pentru demiterea lui Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. Noi nu avem nevoe de un viitor presedinte numai pentru a-l inlocui pe Dodon. Noi avem nevoe ca lucrurile in Moldova sa se schimbe ! Noi vrem justitie INDEPENDENTA ! Noi vrem ca in Moldova Constitutia sa fie cartea de capatai a fiecarui functionar de stat. Dl Dodon si- a aratat pe tot parcursul mandatului sau tot dispretul fata de Lege. Astfel a devenit o persoana inafara legii acestei tari. Si viitorul presedinte de tara trebue sa fie un om educat nu numai matematic , dar in primul rand juridic. Il stimez si il sustin pe A.Nastase deoarece fiecare pas al lui e coordonat de legile si normele acestui stat Moldova!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here