Autoritățile își doresc reluarea normală a studiilor din 1 septembrie. Măsura anunțată de Ion Chicu (VIDEO)

Autor: , in Politic / Social / 3 august, 2020, 09:41

Autoritățile își doresc reluarea procesului normal de studii de la 1 septembrie. În acest scop, Guvernul va aloca 50 de milioane de lei pentru dotarea instituțiilor de învățământ cu dezinfectant și termometre.

Anunțul a fost făcut luni dimineața de premierul Ion Chicu, după întâlnirea avută cu președintele Parlamentului și șeful statului.

Cei trei au discutat și despre pregătirea către anul nou școlar, care va începe la 1 setembrie.

Citește și: Cum va fi noul an școlar? Chicu se arată sceptic că la 1 septembrie se va reveni la regimul care a fost până la pandemie

„Ne dorim foarte mult să reluăm procesul de studii conform instrucțiunilor pregătite de Ministerul Educației, dar și a celor aprobate de Comisia Națională Extrordinară de Sănătate Publică pentru grădinițe. Sperăm că vom deschide la 1 septembrie atât instituțiile preșcolare, cât și cele de învățământ general”, a declarat Chicu.

„Am avut o discuție la Guvern privind cumpărarea materialelor de protecție: dezinfectante, dozatoare, termometre pentru fiecare instituție și clasă. În acest scop e necesar de alocat peste 50 de milioane de lei, astfel încât la 1 septembrie școlile să fie dotate cu aceste dispozitive și consumabile necesare diminuării riscului de contaminare”, a spus șeful Guvernului.

Citește și: Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și „Părinți Solidari” vin cu un set de recomandări privind redeschiderea grădinițelor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X