Năstase a sesizat Procuratura Generală, după ce Dodon l-a numit pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”: Este o ilegalitate

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 august, 2020, 10:41

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a sesizat Procuratura Generală, după ce Igor Dodon l-a numit „președinte” pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Năstase este de părere că șeful statului „a admis un comportament ostil intereselor Republicii Moldova” și cere inițierea unei anchete pe acest caz.

„Încep săptămâna cu o sesizare la Procuratura Generală pe marginea actului imoral și anticonstituțional al președintelui Igor Dodon de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste. Este o ilegalitate, care, coroborată cu operațiunea “Bolișoi paket” și tentativa de federalizare a țării pe care le-am deconspirat încă în 2018, constituie un act de trădare de țără și un grav atentat la statul Republica Moldova, care potrivit art.1 din Constituție este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil”, a declarat Năstase.

În acest context, Năstase consideră că este necesară inițierea unei anchete pe acest caz.

„În timp ce politicienii oportuniști și populiști, ghidați de călăuzele lor externe au preferat să tacă, eu am ales să acționez. Și așa voi face mereu, pentru că președintele Republicii Moldova trebuie să fie, conform art. 77 din Constituție, garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale, nu un trădător ordinar de țară”, a conchis liderul Platformei Da.

Anterior, administraţia prezidenţială a motivat că preşedintele Igor Dodon a folosit sintagma „preşedintele Transnistriei” într-un „context protocolar”.

„Expresiile utilizate ţin de un context exclusiv protocolar şi nu se extind asupra stării politice de facto privind statutul regiunii transnistrene a Republicii Moldova. Cel mai important acum este să negociem cât mai calculat posibil şi să asigurăm o relaxare cât mai substanţială a relaţiilor dintre malurile Nistrului, pentru accelerarea proceselor de reîntregire teritorială a ţării”, susţine serviciul de presă prezidenţial.

În acelaşi timp, de pe site-ul administraţiei prezidenţiale a fost eliminată o înregistrare video în care Igor Dodon, într-o declaraţie de presă comună cu Vadim Kranoselski, spune că a avut o întrevedere cu „preşedintele Transnistriei”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X