Percheziții în dosarul Metalferos. Procuratura Generală: Oferirea detaliilor poate afecta mersul anchetei

Autor: , in Actualitate / Social / 3 august, 2020, 13:51

Mai multe percheziții au loc luni, 3 august, în dosarul Metalferos. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de către ofițera de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS), dar și Serviciul protecție internă şi anticorupție (SPIA), efectuează percheziții.

„Se desfășoară acțiuni procesuale, necesare stabilirii adevărului obiectiv pe cazul vizând fraudarea SA ”Metalferos”. La finalizarea acestora vom reveni cu detalii. Oferirea oricăror alte date poate afecta mersul anchetei”, a declarat ofițera de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Vezi și: Dosarul Metalferos: 31 de percheziții și 16 persoane reținute, printre care 4 polițiști. Detalii

Amintim că, recent a fost publicată o investigație privind cazul Metalferos.

Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, anunțat în căutare de organele de drept de la Chișinău, a avut drept de semnătură sau a fost beneficiar la cel puțin trei companii care au beneficiat în ultimii ani, direct sau indirect, de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu Metalferos, societate pe acțiuni în care statul deține pachetul majoritar.

Banii intrau în conturile companiilor afiliate lui Plahotniuc, inclusiv în perioada când acesta deținea funcții publice, doar că nici banii, nici firmele nu se regăseau în declarațiile de avere și interese ale fostului politician.

În ultimii 20 de ani, Metalferos a fost, în repetate rânduri, ținta unor acuzații de corupție, fiind afiliată în ultimii ani cu fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc și oameni din anturajul său.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X