Protest la Guvern. Reprezentanți ai sectorului de agrement au cerut redeschiderea piscinelor

Autor: , in Social / 3 august, 2020, 12:11

Circa 30 de persoane, reprezentând sectorul de agrement, au protestat în această dimineață în fața Guvernului, cerând redeschiderea piscinelor publice.

Potrivit manifestanților, o petiție în acest sens a fost adresată autorităților, însă răspunsul acestora întârzie, astfel că protestele ar putea continua și în zilele următoare.

Potrivit lor, spre deosebire de lacurile și râurile din țară, piscinele publice pot asigura un grad sporit de siguranță sanitară, iar oamenii sunt dornici să se odihnească.

În același timp, Ion Chicu a declarat în această dimineață că activitatea ar putea fi reluată peste o săptămână, însă, în anumite condiții.

„Din păcate, în acea perioadă scurtă de când s-au redeschis, nu s-au respectat regulile sanitar epidemiologice. Pe parcursul acestei săptămâni, responsabilii vor merge la locurile de agrement și vor discuta în parte cu proprietarii. Astfel, peste o săptămână vom reveni subiectul sistării. Nu este exclus că acolo unde nu se vor respecta măsurile să fie sistată activitatea individual sau pe tot sectorul”, a spus premierul.

Precizăm că piscinele din Republica Moldova au fost redeschise pentru public la data de 16 iulie. Începând cu 1 august, acestea au fost închise din nou, autoritățile argumentând că riscul de infectare persistă în aceste locuri.

Amintim că starea de urgență în sănătate a fost prelungită până la 31 august.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X