Rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău, interzisă de Arbitrajul de la Stockholm

Autor: , in Economic / 3 august, 2020, 11:24

Avia Invest SRL informează că duminică, 2 august, a fost anunțată decizia provizorie a Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm la cererea împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislației naționale și internaționale în relațiile cu concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău.

Avia Invest a comunicat că Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice executare a notifcării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020.

„Gestionarul aeroportului și acționarii săi salută decizia Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm și informează publicul că nu au urmărit niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor. Compania reiterează faptul că a fost întotdeauna și rămâne deschisă unui dialog juridic civilizat cu autoritățile privind soluționarea problemelor, dar nu va permite un dialog abuziv”, au menționat reprezentanții Avia Invest.

În acest context, cel de la Avia Invest își exprimă speranța „că bunul simț al autorităților de la Chişinău va contribui încontinuare la soluționarea confictului fără a fi nevoie de intervenția instanțelor internaționale”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X