Un departament al spitalului Sfânta Treime, activat pentru bolnavii de COVID-19 (FOTO)

Autor: , in COVID-19 / Populare / 3 august, 2020, 19:40

De astăzi, 3 august, a fost activat Departamentul COVID-19, din cadrul Spitalului Clinic Municipal Sfânta Treime, cu o capacitate de 200 de paturi, inclusiv o secţie de reanimare și terapie intensivă cu 16 locuri. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Potrivit lui, municipalitatea a amenajat secţiile specializate şi intrarea din str. Alecu Russo, sectorul Rîşcani.

„Pentru prima dată în municipiul Chişinău, dar şi Republica Moldova, bolnavii cu coronavirus vor fi internaţi în cele 7 secţii de profil, în funcţie de comorbidităţi.

Secţiile în care vor fi internaţi pacienţii infectaţi cu noul tip de virus sunt bine dotate, renovate recent şi dispun de un sistem de oxigenare, care este vital pentru acest tip de bolnavi”, se arată într-un mesaj al edilului de pe Facebook.

Citește și: Alte 120 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore în R. Moldova

„Spitalul rămâne unul cu multe profiluri şi urmează să acorde asistenţă medicală de urgenţă şi chirurgicală pentru toţi locuitorii municipiului Chişinău şi suburbiile oraşului.

Instituţia medicală este divizată în două blocuri separate – Covid şi non-Covid, astfel, atât pacienţii, cât şi lucrătorii medicali nu vor contacta între ei”, se mai arată în mesaj.

Citește și: Opt moldoveni au decedat din cauza complicațiilor COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 800

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X