Bărbatul care a spart ușa Guvernului cu buzduganul, trimis în judecată. Ce pedeapsă riscă

Autor: , in Actualitate / Social / 4 august, 2020, 11:08

Procuratura municipiului Chișinău informează despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului de învinuire a unui bărbat care în luna martie curent, a spart ușa Guvernului cu un buzdugan.

Incidentul a avut loc pe 2 martie 2020, în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru.

„În timp ce protestatarii înaintau spre ușa Guvernului, provocatorul a ieșit înaintea tuturor și a deteriorat cu un buzdugan, una dintre ușile de sticlă ale sediului Guvernului”, a precizat Procuratura Generală.

În acțiunile acestuia procurorii au reținut comiterea infracțiunii de ”huliganism”, pentru care legislația prevede amendă de cel mult 52.500 de lei sau de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, sau închisoare de până la 3 ani.

În cursul urmăririi penale, acesta a achitat, în mod benevol, prejudiciului cauzat statului prin infracțiune (2.444 de lei).

„De notat că, inculpatul nu a luptat în conflictul armat de pe Nistru, veteranii războiului refuzând să-și asume răspunderea pentru acțiunile acestuia, rugând să nu fie asimilați cu gestul său”, au precizat reprezentanții Procuraturii Generale.

Vezi și: Momentul în care ușa Guvernului este spartă cu buzduganul (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X