COVID-19 a mai răpus o angajată din sistemul medicul: A decedat directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 4 august, 2020, 16:56

Directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga, a decedat din cauza complicațiilor COVID-19.

Narcisa Mamaliga în vârstă de 52 ani, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, la data de 6 iulie. La data de 3 august, aceasta a fost transferată, de la Spitalul de Stat, la Spitalul Clinic Republican.

A absolvit în anul 1992, USMF „N. Testemițanu”, facultatea Medicină Generală. Și-a dedicat întreaga carieră profesională sistemului medical, activând în calitate de medic atât în țară, cât și peste hotare.

Din anul 2012 și până în prezent, a activat în cadrul Consiliului de Expertiză Medicală a Vitalității, astăzi Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. Ea a stat la baza reformării sistemului de dizabilitate din Republica Moldova.

„Echipa Ministerului și a CNDDCM a pierdut un specialist cu o valoare profesională deosebită. Narcisa Mamaliga va rămâne în memoria noastră un om cu suflet mare, de o rară înţelepciune şi cumsecădenie”, se arată în mesajul celor de la Sănătate.

În ultimele 24 de ore, acesta este cel de-al doilea deces din sistemul medical.

Dimineață, Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre decesul Alei Gortolomei, în vârstă de 65 de ani, care activa în calitate de medic de familie în cadrul Centrului de Sănătate Țaul, raionul Dondușeni.

Vezi și: Ministerul Sănătății confirmă că încă un medic a decedat din cauza COVID-19: Se afla în concediu când s-a îmbolnăvit

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X