Viorica Dumbrăveanu

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Viorica Dumbrăveanu, anunță că începând cu ziua de luni, 3 august, au fost activate încă două instituții medicale pentru tratarea pacienților de COVID-19. Totodată, a precizat că numărul copiilor infectați cu coronavirus este în creștere.

Începând cu ziua de luni, 3 augustm pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul Raional Ialoveni.

„În acest sens, am activat 60 paturi, iar până acum au fost internați 21 pacienți”, a anunțat Dumbrăveanu.

La Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a doua instituție medicală activată ieri sunt internați pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe.

„Deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind activate 180 paturi, inclusiv 18 pentru Terapie intensivă”, sunt datele prezentate de șefa de la Sănătate/

„Atestăm o creștere a numărului de copii infectați, în acest context, astăzi am discutat cu colegii la ședința Punctului Focal privind activarea paturilor suplimentare pentru copii. Toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în dependență de situația epidemiologică și pentru consolidarea sistemului de sănătate în lupta cu Covid-19”, a conchis Dumbrăveanu.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 25.482 cazuri. Din numărul total, 17.942 persoane s-au tratat, iar 800 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here