(DOC) Atac raider la sanatoriul „Moldova” din Truskaveț? Șeful instituției sesizează autoritățile de la Chișinău

Autor: , in Justiție / Populare / 4 august, 2020, 16:16

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a publicat o scrisoare pe care medicul-șef al sanatoriului „Moldova” din Truskaveț, Ucraina, a expediat-o autorităților de la Chișinău. Din textul acesteia rezultă că sanatoriul, proprietare a Republicii Moldova în Ucraina, este supusă unui atac raider în scopul preluării acesteia.

„Am primit recent o adresare a medicului-șef al sanatoriului ”Moldova” din or.Truskaveț, Ucraina, dl Babeliuc. Din ea rezultă că această proprietate a Statuluui Republica Moldova din Ucraina este supusă unui atac raider, în scopul preluării.

Sanatoriul „Moldova”, între altele, este unul dintre cele mai populare în stațiunea Truscaveț. Din complex face parte și unul dintre cele mai bune centre SPA din Ucraina. În infrastructura lui există și un solariu în aer liber, sală de cinema și de conferințe. Sanatoriul este amplasat la trei minute distanță de încăperea centrală cu ape minerale din Truscaveț. Cu alte cuvinte, clădirea reconstruită cu 12 etaje a pensiunii este un obiect care valorează milioane”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Deputatul afirmă că va solicita Cancelariei de Stat – proprietarul sanatoriului – să verifice informația respectivă pentru a nu admite preluarea bunurilor statului.

„De asemenea, voi face o sesizare către organele responsabile ca să cerceteze sub aspect penal informația respectivă”, a anunțat parlamentarul, publicând și scrisoarea expediată pe numele premierului Ion Chicu, a șefei Cancelariei de Stat – Liliana Iaconi și a șefului interimar al întreprinderii de stat „Medisan”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X