Operațiune SIS-Vamă-PCCOCS: Percheziții urmate de rețineri și marfă de peste 1 milion de lei – confiscată (FOTO)

Autor: , in Actualitate / Social / 4 august, 2020, 11:25

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu angajații Serviciului Vamal și procurorii, au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari. O persoană a fost arestată preventiv pe un termen de 20 de zile, iar alte patru sunt în arest la domiciliu.

Potrivit SIS, activitatea infracțională a învinuiților a fost documentată pe parcursul ultimelor luni, interval în care s-a stabilit modalitatea de operare a membrilor grupării, a rutelor de deplasare, precum și a locurilor de aprovizionare, depozitare și comercializare a bunurilor de contrabandă.

Potrivit materialelor cauzei penale, mărfurile erau procurate de la piața „KM 7” din orașul Odessa și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu evitarea posturilor vamale interne de control. Învinuiții utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic pentru a nu intra în vizorul organelor de drept.

În cadrul operațiunii, la 1 august, au fost reținute în flagrant 5 persoane, în momentul în care acestea se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din Chișinău. Învinuiții sunt originari din raioanele Criuleni, Călărași și Fălești. Aceștia au vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, iar unii din ei au fost anterior judecați.

Imediat după reținerea grupării, ofițerii SIS și ai Serviciului Vamal împreună cu procurorii PCCOCS au descins la mai multe adrese din țară, efectuând 14 percheziții. În rezultat, au fost ridicate loturi impunătoare de mărfuri de larg consum, în valoare de peste 1 milion de lei și patru mijloace de transport, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

În cazul în care vinovăția bărbaților arestați va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă comisă de două sau mai multe persoane.  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X