Foto: unica.md

Numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 înregistrat în fiecare zi în Republica Moldova este unul alarmant, iar medicii depun eforturi colosale pentru a salva vieți omenești. Însă, după ce-și dau jos masca, costumul în care se sufocă, pacienții nu văd ce riduri au angajații medicali.

Fotograful Alex Iordache a decis să dedice 4 zile pentru a arăta fotografii dintr-un proiect nou. El a fotografiat personalul din prima linie timp de 4 zile. Spune că procesul de lucru a fost mai mult noaptea, după ce lucrătorii medicali ieșeau din secția COVID-19.

„Am reușit să fotografiez abia eroii din prima linie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență. Și tare aș vrea să accepte să intre în proiectul meu și personalul de la Spitalul Clinic Republican (…) Nu băgăm de seamă că printr-o adevărată detenţie trec aceşti luptători din prima linie. Nu noi, ei – transformaţi peste noapte în cei din urmă, depăşiţi, persecutaţi şi sfidaţi de o boală care e mult peste oameni şi cunoştinţele pe care le deţine planeta. Nu-şi văd mamele, copiii, stau izolaţi de cei dragi şi luptă cu moartea pentru cei mai necăjiţi de viruşi, pacienţi”, spune fotograful Alex Iordache.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 25.482 cazuri. Din numărul total, 17.942 persoane s-au tratat, iar 881 au decedat.

Vreau să dedic următoarele 4 zile pentru a vă arăta fotografii dintr-un proiect nou, drag sufletului meu. Am fotografiat personalul din prima linie timp de 4 zile. Mai mult noaptea. Îndată ce ies din blocul dedicat COVID. Am reușit să fotografiez abia eroii din prima linie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta. Și tare aș vrea să accepte să intre în proiectul meu și personalul de la Spitalul Clinic Republican. Vreau să mulțumesc oamenilor care m-au ajutat ca ideea acestui proiect să nu rămînă doar în mintea mea. Mulțumesc Spitalului de Urgență pentru că au acceptat, ajutat și încurajat ideea mea. Gheorghe Cociorva, Mihai Ciocanu, Adrian Belîi. Mulțumesc Bezerdic Oleg pentru ajutorul cu construcția ungherului. CAPAROL Moldova . Sergiu Aftenev și Adrian Cupcea, mulțumesc pentru imitația de beton. #prinsinungher

Опубликовано Alex Iordache Вторник, 4 августа 2020 г.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here