„Stau izolați și luptă pentru viața pacienților cu COVID-19”. Din culisele medicilor de la Urgență, după turele de muncă (VIDEO)

Autor: , in COVID-19 / Social / 4 august, 2020, 16:39

Numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 înregistrat în fiecare zi în Republica Moldova este unul alarmant, iar medicii depun eforturi colosale pentru a salva vieți omenești. Însă, după ce-și dau jos masca, costumul în care se sufocă, pacienții nu văd ce riduri au angajații medicali.

Fotograful Alex Iordache a decis să dedice 4 zile pentru a arăta fotografii dintr-un proiect nou. El a fotografiat personalul din prima linie timp de 4 zile. Spune că procesul de lucru a fost mai mult noaptea, după ce lucrătorii medicali ieșeau din secția COVID-19.

„Am reușit să fotografiez abia eroii din prima linie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență. Și tare aș vrea să accepte să intre în proiectul meu și personalul de la Spitalul Clinic Republican (…) Nu băgăm de seamă că printr-o adevărată detenţie trec aceşti luptători din prima linie. Nu noi, ei – transformaţi peste noapte în cei din urmă, depăşiţi, persecutaţi şi sfidaţi de o boală care e mult peste oameni şi cunoştinţele pe care le deţine planeta. Nu-şi văd mamele, copiii, stau izolaţi de cei dragi şi luptă cu moartea pentru cei mai necăjiţi de viruşi, pacienţi”, spune fotograful Alex Iordache.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 25.482 cazuri. Din numărul total, 17.942 persoane s-au tratat, iar 881 au decedat.

#prinșiînunger
La sigur vă întrebați cum derulează pregătirile pentru expoziția dedicată luptătorilor din prima linie….

Publicată de Alex Iordache pe Duminică, 20 septembrie 2020

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X