Un post de salvatori și pompieri voluntari a fost deschis la Bravicea, Călărași. Satele în care vor interveni

Autor: , in Social / 4 august, 2020, 13:59

Un nou post teritorial de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat marți, 4 august, în localitatea Bravicea din raionul Călărași.

Postul a fost deschis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI în comun cu autoritățile publice locale și cu suportul pompierilor voluntari din Germania în cadrul acordului de înfrățire între consiliul raionul Călărași și orașul Buhl, Germania.

Postul va oferi siguranța pentru cetățenii din 6 localități a raionului Călărași: Bravicea, Bahu, Săseni, Meleșeni, Țibirica, Schinoasa.

Oficialii prezenți la ceremonie au menționat importanța inaugurării postului ce va asigura forța primară pentru intervenții în situații excepționale până la venirea pompierilor profesioniști.

În cadrul postului vor activa 9 angajați voluntari civili care au fost instruiți de pompierii din orașul Buhl, precum și specialiștii din cadrul Centrului Republican de Instruire a IGSU, care în continuare vor asigura suportul metodic și practic pompierilor voluntari pentru efectuarea intervențiilor la cel mai înalt nivel.

Salvatorii care activează în cadrul postului voluntar Bravicea au primit din partea pompierilor voluntari din Germania o autospecială de intervenție de tip Mercedes și un lot de echipament specializat.

Conform informației IGSU, acesta este al 72 post de salvatori și pompieri voluntari deschis în Republica Moldova cu implicarea administrației publice locale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X