Foto: agora.md

Puternica explozie de marți, din portul din capitala Libanului, a devenit subiect de dispute politice pe Facebook. După ce Maia Sandu a scris că tragedia din Beirut are legătură cu corupția din Republica Moldova, întrucât nava care transporta ilegal substanța explozivă a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc, Ion Chicu a răspune cu reproș la afirmațiile liderei PAS. „Îndemn ipocriții, care nu scapă nici o ocazie de a tăvăli in glod și mizerie țara noastră, să aibă măcar un pic de rușine”, a scris premierul.

„O ştire cutremurătoare a venit din Liban, unde o explozie puternică a distrus portul şi o parte a oraşului Beirut. Suntem cu gândul la familiile victimelor şi regretăm că această tragedie are şi conexiuni cu ţara noastră. Cu corupţia din ţara noastră, dacă este să fim mai exacţi.

Nava care transporta ilegal substanța explozivă a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc. Statul nostru a înregistrat această navă în schimbul mitei și a favorurilor.

Într-o țară unde lucrurile se fac corect, unde instituțiile statului nu participă în scheme, înregistrarea unor astfel de nave ar fi fost imposibilă. Republica Moldova se află de mulți ani în lista neagră din cauza faptului că înregistrează nave ce desfășoară activități ilegale”, a scris Maia Sandu.

Lidera PAS va solicita deputaților PAS să facă „toate demersurile necesare pentru a afla cum a fost posibilă înregistrarea unei astfel de nave sub pavilion moldovenesc, cine stă în spatele acestor fărădelegi și care sunt soluțiile”.

„Corupția ucide. Nu doar aici, în Moldova, dar și în alte părți ale lumii”, a adăugat președinta PAS.

Replica lui Ion Chicu a venit imediat. Premierul a distribuit postarea predecesoarei sale din funcție, scriind următorul comentariu:

„Nava Rhosus (IMO 8630344) a fost înregistrată în Registrul de Stat al Navelor la data de 23.02.2012, adică în perioada „istoriei de succes”, scrisă și de această doamnă…

Din 23.02.2014 nava nu mai este sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova, fiind radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova”, a scris șeful Guvernului.

„Îndemn ipocriții, care nu scapă nici o ocazie de a tăvăli in glod și mizerie țara noastră, să aibă măcar un pic de rușine”, a adăugat el.

Citește și: Explozia din Beirut, provocată de nitrat de amoniu, adus de nava unui rus sub pavilionul R. Moldova

Ministerul de Externe: Din primele informații, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozia din Beirut

„Proprietarul a abandonat nava și echipajul”. Precizări oficiale privind nava care a transportat substanța ce ar fi cauzat explozia puternică din Beirut

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here