Foto: TVR Moldova

Potrivit deputatului Iurie Reniță, patru deputați socialiști au luat împrumuturi de circa jumătate de milion de lei fiecare de la „Exclusiv Media” SRL, compania condusă de președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, fără a le indica în declarațiile de avere. Este vorba de Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco, Pentru Burduja și însuși Corneliu Furculiță. „Lăcustele politice ale lui Dodon au invadat Parlamentul”, a comentat Reniță pe pagina sa de Facebook, unde a publicat noi acte ce ar dovedi împrumuturile, după ce, anterior, a dat publicității acte la acest subiect. Ce spun socialiștii vizați, aflați mai jos.

„Rog să vedeți în anexe Dispozițiile de Plată și un Contract de împrumut, care confirmă recepționarea a câte jumătate de milion de lei moldovenești de către Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco, Petru Burduja și Corneliu Furculiță. Nici unul din ei n-au declarat aceste împrumuturi de la „Exclusiv Media” SRL, deși legislația în vigoare îi obliga să facă acest lucru în Declarația de Avere si Interese în calitatea lor de deputați și funcționari cu demnitate publică. Unde au dispărut banii? Să ne spună Procuratura și instanța de judecată. Noi știm foarte bine unde au mers banii, o știe și Procuratura, doar că tace ca „mortul in păpușoi”!”, a scris deputatul.

Foto: Iurie Reniță/FB

„Aflat „în mândra capitală”, într-o nouă deplasare în scopuri exclusiv personale, din banii sărmanilor noștri vârstnici cu pensii batjocoritoare, „kuliokarul” (pungașul) și petrecărețul de la Condrița și Holercani a dat indicații clare lăcustelor sale politice să cosească tot ce le stă în cale pentru obținerea unui nou mandat prezidențial. Dincolo de seceră și ciocan, kominterniștii dodoniști au pus în aplicare și artileria grea din dotare – minciuna și calomnierea. Profund corupți și implicați în cele mai ramificate scheme moscovito-bahameze, reprezentanții cei mai „integri și curați ca lacrima” au declanșat „lupta decisivă” împotriva oponenților politici din actualul Parlament. Nu mai contează metodele utilizate (similare cu cele ale bolșevicilor!): cel mai important e să calomnieze și să manipuleze opinia publică în ajunul alegerilor prezidențiale”, a mai scris Reniță.

„Ca să vă convingeți cât de „integri și onești” sunt lăcustele politice ale lui Dodon, vă propun 4 documente, avându-i ca protagoniști pe 4 deputați fruntași socialiști – Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Pentru Burduja. Toți patru au demonstrat cu prisosință cât de aproape este statul Bahamas pentru partidul și conducătorul lor iubit. Toate aceste documente se află de mult timp la Procuratura Anticorupție ca probe concludente despre implicarea acestor 4 deputați (deopotrivă cu încă alți 17 psrm-iști) în faimosul dosar „Bahamas”, a adăugat deputatul ales pe circumscripția nr. 26 – Chișinău.

Iurie Reniță afirmă că va veni în scurt timp cu „noi probe și documente despre spălarea de bani rusești prin filiera Bahamas de către „Exclusiv Media” SRL, condus de Corneliu Furculiță, consăteanul și cea mai de încredere persoană a lui Igor Dodon”.

Ce spun socialiștii

Contactat de Cotidianul.MD, socialistul Vasile Bolea a refuzat să comenteze acuzațiile, rezumându-se să spună „eu nu comentez aberații”.

Fondatorul „Exclusiv Media” SRL, Corneliu Furculiță, ne-a spus că nu a citit noile acuzațiile ale lui Iurie Reniță, dar a precizat că ar fi vorba despre „e o istorie mai veche pe care domnul Reniță o dezvoltă”.

„Nu pot să vă spun, fiindcă ceea ce vizează activitatea întreprinderii în care sunt fondator, Exclusiv Media, evident că am diferite rapoarte economice în raport cu acest subiecte economic, și trebuie să văd ceea ce declară dumnealui. Dumnealui deseori specifică cu unul și același caz în privința căruia deja s-a discutat foarte mult. Extrem de mult”, ne-a spus președintele fracțiunii PSRM din Parlament.

„Mai repet – este un dosar care a fost intentat la comanda domnului Plahotniuc în 2016 în adresa întreprinderii în care eu sunt fondator, în scopul de a mă determina să fiu mai flexibil în discuțiile cu guvernarea de atunci, fiind în opoziție, sau, într-un fel, de a mă intimida inclusiv cu afacerile pe care le am. Acest dosar în 2016 a fost ținut ca în caz de necesitate să intervină în spațiul public, după care aceste informații fost livrate pe căi ilegale, fiindcă nu puteau să ajungă nici la un deputat, pentru că constituie un secret al anchetei. Dosarul este în derulare, ceva dovezi de finanțare a Partidului Socialiștilor, Procuratura s-a exprimat deja că nu există.

În rest, tot ce ține de activitatea unui agent economic, este treaba lui și nu ține de domeniul politic, cu atât mai mult de declarațiile unui astfel de deputat important cum este domnul Reniță. Dar asta este”, a mai spus Furculiță.

Petru Burduja nu a răspuns la apelurile noastre, iar Vladimir Odnostalco ne-a spus că va reveni după ce va lua cunoștință cu acuzațiile din postarea lui Iurie Reniță.

Amintim că acte similare, în care deputații socialiști Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea ar fi împrumutat câte jumătate de milion de lei de la „Exclusiv Media” SRL au fost prezentate anterior de același Iurie Reniță.

Anterior, Iurie Reniță, împreună cu deputații Lilian Carp și Octavian Țîcu, au cerut tragerea la răspundere a deputaților Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea pentru fals în declarațiile de avere și interese pentru anii 2016-2017, când Corneliu Furculiță a evitat să declare împrumuturi de la „Exclusiv Media” SRL în sumă de 6,5 milioane de lei, iar ceilalți doi deputați – de câte 500 de mii de lei.

Reniță, Carp și Țîcu s-au arătat deranjați și de declarațiile procurorului general, Alexandru Stoianoglo, privind audierea celor trei deputați PSRM în calitate de martori în dosarul finanțării PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here