(DOC) Câți bani din buget a cheltuit Președinția pentru conferința organizată de Dodon la vila prezidențială de la Condrița

Autor: , in Politic / 6 august, 2020, 19:03

Aproximativ 9 mii de lei au fost cheltuiți din buget pentru organizarea și desfășurarea conferinței de presă, din 24 iulie curent, la Reședința de la Condrița, unde au participat peste 40 de reprezentanți ai presei. Cel puțin această sumă ni s-a comunicat în răspunsul semnat de Nicolae Posturusu, secretar general al Aparatului președintelui, la solicitarea Ziarului de Gardă.

Întreg evenimentul a putut fi urmărit pe paginile oficiale ale președintelui pe Facebook, Odnoklassniki, Youtube și pe privesc.eu, iar în spatele acestora au fost circa 6 camere, o macara și o dronă pentru a asigura transmisiunea LIVE. Igor Dodon a fost întrebat cât a costat organizarea și desfășurarea acestui eveniment, a răspuns că nu știe exact, atât cât a fost încheiat un contract între Președinție și compania specializată în echipamente video.

Șeful statului a dat asigurări presei, pe 24 iulie, că toate informațiile referitor la cheltuielile efectuate pentru eveniment vor fi făcute publice. Peste 2 zile, pe 27 iulie, ZdG a întrebat șefa serviciului de presă a Președinției unde și când unde este posibil de accesar aceste date, însă, șefa Serviciului de Presă a președinției, Carmena Sterpu a cerut să fie transmisă o solicitare în scris pentru a oferi un răspuns oficial.

În răspunsul instituției prezidențiale se menționează că pentru prestarea serviciilor tehnice și de sonorizare necesare a fost contractat un agent economic privat, iar pentru deplasarea jurnaliștilor până la Constrița – Președinția a rezervat un microbuz.

„Pentru serviciile furnizate din bugetul instituției prezidențiale s-au cheltuit 8. 993 de lei”, se arată în răspunsul semnat de Nicolae Posturusu, secretar general al Aparatului președintelui.

La întrebarea dacă prețul cadourilor pentru reprezentanții mass-media a fost inclus în contractul încheiat între instituția prezidențială și agentul economic privat, Președinția a comunicat că prețul cadourilor nu este inclus în suma indicată, „fiind că acestea au fost produse din sursele personale ale șefului statului”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X